SannaLappi

Ota löysin rantein, älä jännitä

 

Meillä naisilla on paha tapa kutsua miehiä leikkimielisesti itsekkäiksi putkiaivoiksi, mutta onko se aina niin huono asia?

Siinä missä miehillä on ne samat hienommat vaatteet jotka vetää päälle asioilla käydessä ja juhliin niin meillä naisilla kaapit on ahdettu täyteen erilaisia mekkoja, kenkiä, jakkuja, sukkahousuja, toppeja, koruja, meikkejä, hiushärpäkkeitä. Sanotaan se suoraan, lista on loputon, mutta useimmiten voivottelemme siitä huolimatta ettei ole mitään päälle laitettavaa ja haemme kaupasta juhlia varten sen uuden paljon nätimmän mekon, turhaan. Parhaimmat käy vielä niihin sopivat kengät ja jakun siihen päälle, koska eihän ne kaapista löytyvät tietenkään käy yhteen uuden mekkosi kanssa. Korut pitää myös käydä uuden lookkisi kanssa yhteen, mutta ne tyydyt ostamaan pyörivästä rihkama tornista jonka olet huomannut jo kassalle kiiruhtaessasi. 

Miehesi puhelin soi ja siellä tuttava ilmoittaa, että on tulossa kylään. Kysyt, että milloin niin miehesi vastaa huolettomasti, että jonkun ajan päästä kai. Tiedät, että se jonkun ajan päästä tarkoittaa sitä, että aivan kohta kaaraa auto pihaan joten saat ikään kuin sähköiskun joka saa sinut pyörimään pitkin mökkiänne etsien paniikissa lapsille siistejä vaatteita päälle ja huudat heille, että laittakaa nuo sillä aikaa päällenne, kun minä siivoan tämän läävän, että tänne kehtaa edes päästää ketään. Kahvipöytäkin pitäisi tietysti saada jossain välissä valmiiksi vieraille, kun onhan se törkeää, jos ei ole varmistettuna tarjoiltavia kahvin kanssa. 

Mitä tekee miehesi? Nauraa sinun hössötyksellesi ja rauhoittuu hetkeksi aloilleen jaksaakseen hulpatella mukavia tuttavanne kanssa ja kestää vieraita odotellessa sinun milloin mistäkin kuuluvia karjaisuja ja huokailuja siitä, että kerkiätkö tehdä kaikkea ennen kuin auto ilmestyy pihaan ja ulkoovi aukeaa. 

Olet miettiny jo pitkään, että olisipa kiva tehdä likkakavereiden kanssa jotain hauskaa pitkästä aikaa. Pähkäilet ensin jokaisen ystäväsi elämäntilanteet läpi ja että kehtaatko pyytää ketään minnekään. Tykkääköhän ne vielä sinusta. Milloin olet viimeksi ollut edes yhteyksissä ystäviisi. Raaskiikohan he jättää lapsiaan miehilleen. Onko heidän miehensä sellaisia, että katsoisivat lapsia sen aikaa, kun te ilakoisitte yöelämässä. Mietit vielä pari viikkoa lisää ja unohdat koko homman sen vaikeuden vuoksi.

Mitä tekee mies? Laittaa saunan lämpiämään, kaljat kylmään, ottaa puhelimen käteensä, soittaa ja heittää siihen komennon: Laitoin saunan lämpiämään ja oluet kylmään joten alahan raahautua minun luokse niin keksitään jotain hauskaa tälle iltaa!

Telkkaristasi tulee illalla lempiohjelmasi jonka haluaisit ehdottomasti katsoa. Väsytät lapsenne päivällä ylimääräsillä ohjelmanumeroilla. Siivoat huushollinne iltaan mennessä lattiasta kattoon, että saat hyvällä omallatunnolla istahtaa illalla sohvalle. Eihän sitä muuten kehtaisi. Lopputulema on, että väsytät lapsesi yliväsyneiksi ja iltahommat menevät aivan lörinäksi, kun lapset eivät tahtoisi millään syödä iltapalojaan, pestä hampaita ja kömpiä sänkyihinsä. No, ohjelmasi on jo menossa joten eihän sitä enää voi katsoa. Mässytkin olisi pitänyt keritä tehdä valmiiksi. Kuka nyt ilman herkkuja mitään katsoo. Olet kyllä muutenkin niin väsynyt, että taidat vain rueta nukkumaan.

Mitä tekee mies? Toteaa teille samalla, kun heittäytyy sohvalle selälleen, että Minä haluan nyt katsoa telkkaria joten elkää nyt sitten metelöikö ja tehkää hommanne äkkiä, että pääsette äkkiä nukkumaan, kun tämä ei ole mikään lapsien ohjelma! Ja jos lapsia pitää patistaa niin hän huikkaa äidille, että viittitkö paimentaa nuo mölyapinat nukkumaan niin saan rauhassa katsoa tätä?

Mitä mies sanoo kaikkeen edellä mainittuun? Eikö se oo ihan sama mitä sitä laittaa päällensä kunhan on vain siistit kamppeet? Tarvitseeko sitä heti alkaa hössöttämään, kun on vieraita tulossa? Miksi et vain soittaisi ystävällesi ja kutsu sitä kylään? Eikö ne tiskit kerkiä huomennakin että kerkiät katsomaan ohjelmasi ja miksi et sanonut niin olisin minä voinut nuo lapset laittaa nukkumaan tänä iltana?

Olisikohan meillä naisilla sittenkin vain hieman opittavaa miehiltä sen sijaan, että vaikeroisimme, että Kyllä minäkin haluaisin, mutta...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hyvä kirjoitus, mutta ikävä kyllä on olemassa paljon myös sellaisia naisia, joiden kohdalla pätee pääasiassa tuo hörpelöiden ja vaatteiden hankkimisvaisto erilaisen kiukuttelun lisäksi, mutta tuo kuvailemasi työteliäisyys kodin kunnossa pitämiseksi jää vähemmälle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvää pohdintaa, mutta sukupuolia johtaa hormonit, joten tasa-arvoa ei saavuteta koskaan. Kumpikin, sekä mies ja nainen ovat maailman parhaita, nimenomaan miehenä ja naisena.

Käyttäjän SannaLappi kuva
Sanna Oksman

Siinä tuleekin se mitä parisuhde voi parhaimmillaan olla. Toisiltaan oppimista joka päivä. :)